KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Jan Bartošek v Ústeckém kraji

Jan Bartošek v Ústeckém kraji

Přidáno 9. 11. 2022
Místopředseda KDU-ČSL a zároveň místopředseda Poslanecké sněmovny ČR Jan Bartošek zavítal v úterý 9. listopadu do Ústeckého kraje.

Během dne navštívil policejní školicí středisko, Krajský úřad, kde se setkal s 1. náměstkem hejtmana Jiřím Kulhánkem i hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem, ale také navštívil operační středisko Městské policie a služebnu MP v Chabařovicích. Svou ústeckou pouť zakončil v Krupce na zasedání krajského výboru KDU-ČSL.

A proč si vybral právě náš kraj?

Podle statistik je Ústecký kraj na pátém místě v počtu páchání trestných činů. Zároveň právě v roce 2021 eviduje místní policie nejméně kriminálních činů od roku 1991. Lze tedy říct, že Policie ČR zde odvádí velmi kvalitní práci. Tématu bezpečnosti se Jan Bartošek věnuje dlouhodobě, a proto přijal pozvání k diskuzím o rozvoji bezpečnosti v tomto kraji. Sám považuje městskou policii za velkého pomocníka právě samospráv.
Zásadní také bylo seznámení se s výzvami, které Ústecký kraj v sociální oblasti má, a to zejména v bezpečnosti i v problému sociálně vyloučených lokalit. Také ty místopředseda KDU-ČSL navštívil, jak můžete vidět na snímcích. Jedním z největších problémů pro ně představují obchodníci s chudobou a s tím související stávající legislativa.

Organizátory celého výjezdu byli Jan Růžička (radní kraje a předseda krajské KDU-ČSL) a Roman Gaudyn (krajský manažer lidovců).