KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Lukostřelba na Děčínsku
Zpět

Lukostřelba na Děčínsku

Přidáno 19. 5. 2014
Ilustrační foto
 V Křešicích u Děčína se 17. května 2014 konal turnaj v lukostřelbě. Účast byla hojná, atmosféra výborná. Všem patří veliké dík!
 Lukostřelba je jedna z nejstarších činností na světě, již v dobách minulých věděli lidé, co je to luk a šíp a k čemu se používá. Dříve sloužily tyto dva dokonalé nástroje především k obživě, dnes slouží převážně k zábavě, výuky soustředění a relaxaci. Málokdo zatím ví, že je v Děčíně lukostřelecký klub K-Klan založený při Jezuitské škole NATIVITY, kam chodí nadšenci z širokého okolí a hodiny trefují terče z různých vzdáleností.
S myšlenkou, uspořádat v Děčíně turnaj, přišel největší nadšenec a zároveň dlouholetý věrný lidovec Pavel Bumba. Slovo vzalo slovo a z myšlenky se stala skutečnost. Po několika měsících Pavlovi tvrdé práce nastala ta chvíle, kdy město Děčín bude poprvé hostit lukostřelecký turnaj. „Když nám Pavel řekl o svém nápadu a s žádostí, zda bychom mu nějakým způsobem nepomohli, ani chvilku jsme neváhali a ihned jsme kývli.“ říká jeden ze členů děčínské KDU-ČSL Jiří Skřivánek.
Počasí v Křešicích u Děčína v areálu hotelu Palme bylo dobré a I. memoriál pojmenovaný po zemřelém knězi Josefu Horehleďovi dopadnul dobře. Účastnilo se několik desítek lukostřelců v různých věkových kategoriích. Pro všechny účastněné bylo zajištěno občerstvení, oběd, dárek na památku a samozřejmě dobrá atmosféra.


lukostrelba.jpg

 Jiří Skřívánek