KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Tepličtí lidovci se připojí k Volbě pro Teplice
Zpět

Tepličtí lidovci se připojí k Volbě pro Teplice

Přidáno 18. 3. 2014
Ilustrační foto
 
Politické sdružení s názvem Volba pro Teplice vzniklo v prosinci roku 2013 jako alternativní možnost pro občany Teplic při volbě kandidátů do nového zastupitelstva při podzimních komunálních volbách v letošním roce. Občané budou mít možnost volit z kandidátky Volby pro Teplice i známé nezávislé osobnosti, které se chtějí aktivně podílet na dalším novém rozvoji města Teplice. Budou jimi např. soudní znalec Ing. Radovan Baier, ředitel gymnázia RNDr. Zdeněk Bergman, krajský zastupitel Mgr. Jiří Řehák nebo iniciátor referenda za regulaci heren Ing. Jakub Mráček. Volební hnutí se nyní rozhodli podpořit i zdejší lidovci.
“Vedení města potřebuje po dvaceti letech změnu“, vysvětluje rozhodnutí své organizace MUDr. Jan Ševčík, bývalý okresní hygienik a mj. organizátor odborných lékařských konferencí o výživě člověka, konajících se každoročně právě v Teplicích. “Silná vláda jedné strany byla možná výhodná v prvním porevolučním období. Dnes, čtvrt století poté, je třeba politiku města naplňovat novými myšlenkami a trendy. A těch už, jak vidno, současná radnice není schopna dohlédnout,” uzavírá nestor zdejší politiky.

MUDr. Jan Ševčík vede místní organizaci křesťanských demokratů, v 90. letech byl po tři volební období zastupitelem a členem Rady města Teplice. Celý život se věnuje hygieně a epidemiologii, jeho specializací je obor výživa člověka. V osmdesátých letech se podílel na organizování významného mezinárodního výzkumného programu „Program Teplice“ monitorujícího zdravotní stav obyvatel a stav ovzduší v severních Čechách a především na Teplicku.