KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Prostor pro lídra Prostor pro lídra Kamila Šemberu

Prostor pro lídra Kamila Šemberu

Přidáno 8. 8. 2022
V současné době je mu 37 let a bydlí v Jílovém. Maturoval na SPŠSaD v Děčíně a dále pokračoval na Fakultě dopravní ČVUT v Praze. Zde získal titul Ing. Od roku 2011 pracuje jako pedagog na střední škole v Děčíně se zaměřením na výuku ICT a práva. Je ženatý a má dva syny ve věku 3 a 6 let. Zastupitelem v Jílovém je již dvě volební období. V podzimních komunálních volbách se bude opět ucházet o přízeň voličů.
Parlamentní volby v loňském roce dopadly vítězně pro koalici SPOLU. Nyní kandidujete v Jílovém už podruhé společně s ODS. Neuvažovali jste o tom, že byste do toho zapojili ještě někoho z TOP 09 a pokračovali pod úspěšnou značkou SPOLU?
V roce 2018 jsme se v komunálních volbách spojili s ODS hlavně na základě společných hodnot a postojů v zastupitelstvu. Vzájemná spolupráce se osvědčila, tak kandidujeme opět společně pod stejným názvem Koalice ODS a KDU-ČSL. O značce SPOLU jsme neuvažovali, a to i z důvodu, že TOP 09 v Jílovém nekandiduje.

V minulých volbách byla vaše koalice druhá. Co uděláte v nadcházející kampani jinak, abyste volby vyhráli?
Chceme naše město probudit zase k životu, aby tu všichni občané měli své vyžití a nebýt jen noclehárnou pro Děčín, Ústí a Německo. Toto sdělit voličům bude hlavní úkol naší kampaně.

Za KDU-ČSL si na kandidátní listině jednička, celkově Ti patří druhá pozice. Pokud byste volby vyhráli, jsi připravený zastávat uvolněnou pozici, např. místostarosty či radního?
Pokud volby dopadnou úspěšně a budeme ve vítězné koalici, starosta a místostarosta budou nejspíš jedničky daných stran. Radní jsou v Jílovém neuvolnění, ale pokud bych na tuto funkci dostal nabídku, rád bych ji přijal.

Populismus vládne světem. Politici dost často slibují věci, které lidi chtějí slyšet, i když ví, že jsou nesplnitelné. Jak vnímáš tento nešvar ty? Byl by si ochotný být populistický, kdyby to mělo znamenat, že vyhraje volby?
V komunálních volbách si myslím, že více než na populismu záleží na kontaktech, známostech a jak je člověk znám v povědomí obyvatel, protože volební programy budou mít všechny strany pravděpodobně zase skoro stejné.

Já, jako nezávislý pozorovatel, vnímám Jílové jako město, kde se kromě svateb na zámku a kolotočů při pouti vůbec nic neděje. Jak Jílové po kulturní stránce vnímáš ty?
Je pravda, že to není ideální, ale tak hrozné to zase také není. A musím uznat, že poslední dobou jde vidět pozitivní trend, jak v množství, tak kvalitě pořádaných akcí. Stále je tu ale spousta nevyužitého potenciálu (rozhledna, zámek, koupaliště, příroda, aj.).

V prvním tvém zastupitelském období se Ti narodil první syn, ve druhém, druhý syn, a navíc ses oženil. Co můžeme čekat během tvého třetího zastupitelského mandátu?
Zatím se žádná změna neplánuje. Ale 4 roky jsou dlouhá doba :-D.

Tvoje manželka je ve finančních výboru města Jílového. Konzultujete doma společně některé její body z výboru či Tvé pro zastupitelstvo?
Ano, asi po každém zastupitelstvu nebo jednání finančního výboru společně o některých bodech diskutujeme.

Proč by lidi v Jílovém měli volit Kamila Šemberu na kandidátní listině Koalice ODS a KDU-ČSL?
Pokud jsou nespokojeni se stávajícím stavem Jílového a jeho občanské vybavenosti, měli by zkusit změnu, kterou chceme přinést.

Kamile, moc díky a přeji Ti, ať volby dopadnou podle Tvých představ. Velmi rád Tě budu oslovovat od října „pane radní“.

Jiří Skřivánek